fbpx

Flytrs guide til flytning og opbevaring

At flytte kan være et omfattende projekt og der kan være mange ting man skal have styr på i forbindelse med nedpakning, fraflytning, opbevaring og indflytning i den nye bolig. Læs med her hvor vi har samlet nogle praktiske tips der kan gøre din flytning lidt mere overskuelig.

Hvad kan du selv forberede op til en flytning

Flere forskellige forhold – f.eks. rumfang, vægt tilgængelighed mv. har indflydelse på den samlede pris på en flytning. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at man så tidligt som muligt i flytte-projektet bestemmer sig for hvilke ejendele man ønsker at tage med når man flytter samt får disse ejendele sortere.

 • Begynd derfor sorteringen af indbo og personlige ejendele i god tid.
 • Sortér i god tid gammelt tøj og alt andet, som skal kasseres eller foræres væk.
 • Send tæpper, gardiner etc. til vask eller rens.
 • Husk at melde flytning.
 • Bestil tid til afmontering af hårde hvidevarer, tv-antenner, stereoanlæg etc.
 • Gå loft, kælder og garage igennem og sortér.
 • Leverer lånte ting tilbage.
 • Anbring smykker, bankbøger og personlige papirer på et sikkert sted. Du kan muligvis få brug for dem under flytning.
 • Gennemgå køkkenredskaber, pak tøj og linned Du ikke skal bruge i den nærmeste fremtid.
 • Alt hvad der skal være tilgængeligt umiddelbart ved indflytning/ankomst, som toiletartikler, lagner, tøj, madvarer etc. bør pakkes separat.
 • Husk at afrime, rense og tørre køleskabe, frysere etc. samt sørge for en forsvarlig transport af dybfrosne madvarer.
 • Husk transport af eventuelle husdyr.
 • Husk at indsamle alle nøgler til garage, kælder, skabe etc. – og husk nøglen til den nye bolig!

Ting du skal huske når du flytter

Folkeregisteret skal have besked
Man skal huske at meddele folkeregisteret, at man flytter eller er flyttet. Der må ikke gå mere end 5 dage, fra du er flyttet, til du meddeler det. Man melder flytning på borger.dk eller på tilflytningskommunens hjemmeside. Du skal bruge dit NemID eller alternativt din digitale signatur. Man kan ikke få fat i et flytteskema i papirformat og man kan heller ikke downloade et. Man kan til gengæld få det på e-Posthuset, hvis man logger ind. Her kan du straks videregive flyttemeddelelserne til de relevante modtagere. Du kan også tilmelde dig Modtagerflex på e-Posthuset, da dette og lignende ydelser ophører ved permanent adresseskift.

Måske skal du skifte læge

I forbindelse med en flytning skal du også tage stilling til, om du vil beholde din læge eller skifte til en ny. Bor du mere end 15 km fra din læge, skal du i udgangspunktet vælge en anden tættere på. Det koster ikke noget at skifte til en anden læge i forbindelse med en flytning. Det er også på borger.dk eller på tilflytningskommunens hjemmeside, at du skal registrere dit lægevalg. Det er ikke alle læger, der har plads til flere patienter, men det fremgår på hjemmesiden eller på borger.dk.

Husk posten – den kan eftersendes i 6 mdr.

Man kan få sin post eftersendt i 6 mdr. Derfor er det vigtigt at give postvæsenet besked om din flytning. Det skal ske senest 5 hverdage inden den dato, hvorfra du ønsker din post videresendt. Man kan få forlænget den periode, hvor postvæsenet eftersender posten. Det skal ske ved at kontakte postvæsenet. Det koster ikke noget at få post eftersendt. Det er vigtigt at huske at tage sit navn af den tidligere postkasse og ligeledes hurtigst muligt at få sat navn på den nye. Glemmer du det, kan posten ikke aflevere post til dig.

Skatteforhold kan ændre sig ved flytning

Du skal også være opmærksom på om din flytning har betydning for din skat. Fx ved flytning fra ejerbolig til lejebolig. Det kan ofte være tilfældet i forbindelse med en skilsmisse. Du kan ændre dine skatteforhold eller få oplysninger i din skattemappe på skat.dk.

Husk at søge om boligstøtte

Hvis du flytter til en lejebolig kan du måske får boligstøtte. Det et afhængig af din indkomst, og den type af bolig du er flyttet til. Det er på borger.dk, at man kan finde et ansøgningsskema til boligstøtte. For at få boligstøtten skal man huske at søge den, inden der er gået en måned fra indflytningsdagen.

Dit forbrug skal aflæses

Vigtigt er det også at huske at læse el og gas af samt vand og varme. Forsyningsselskaberne skal have aflæsningerne senest 5 dage fra fraflytning. Der er også nogle selskaber, der ikke vil have tallene senere end 3 hverdage efter fraflytning.

Flyt billigt med en container

En ny og billig måde at flytte på, er ved at leje en container og selv fylde den. Når du er klar til flytning, kommer selskabet og flytter dine ting til din nye adresse.
Det er nemt, mindre stressende og billigere end at anvende et flyttefirma.

Flytr - Flytr
01/08/2018 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...