fbpx
Hvad er en møbelhund?

Hvad er en møbelhund?

En møbelhund er et bræt med 4 hjul der kan benyttes til at flytte tunge møbler eller flyttekasser. Møbelhun de bruges typisk af flyttefolk i firbindelse med flytninger.

En møbelhund er et bræt med 4 hjul der kan benyttes til at flytte tunge møbler eller flyttekasser. Alle 4 hjul på møbelhunden kan dreje om egen akser, hvilke gør at møbelhunden ikke er låst til kun at kunne køre i én specifik retning. Hjulene har som regel også mulighed for at kunne låses, og forhindre dermed brættet i selv at trille ved eks. hældninger i underlaget. En møbelhund kan købes til kr. 200-300,- i de fleste gør-det-selv butikker og kan typisk klare at flytte ting der vejer om til 300-400 kilo. På engelsk hedder en møbelhund en “floor dolly” eller “wood dolly”.

Kan man benytte en møbelhund til flytning?

Ja, en møbelhund kan være et rigtigt godt redskab at have til rådighed i forbindelse med flytning. Det er formodentligt nok ét af de mest undervurderede redskaber, man ville ønske man havde til rådighed så snart man går i gang ned at slæbe flyttekasserne, med alle bøger man ikke kunne skille sig af med – fra hoveddøren til flyttevognen. Ud over at det går hurtigere at flytte flyttekasser og indbo med en møbelhund, er det også sundere for eks. ryggen, ikke at bærre tunge ting mere end højest nødvendigt.

Der er forskellige teknikker til at transportere flyttegodset med

Hvis man påtænker at benytte en møbelhund til at flyttte store og tunge møbler, er der forskellige teknikker til at få disse transporteret. Disse teknikker indebærer eksempelvis at møbelhunden skal kunne vippes op på højkant og fastmonteres til flyttegodset. Dette kræver at hjulene sidder så tæt på enderne (uden at gå ud over enderne). Det er også vigtigt at bemærke, at for at kunne benytte flytteredskaber med hjul, forudsætter det at underlaget er nogenlund jævnt og fremkommeligt.

Hvor kan man købe en møbelhund?

En møbelhund er et ganske billigt flytteredskab man kan købe hos de fleste håndværker- eller gør-det-selv” varehuse eller kontorforsyninger som eks.

Se listen over flyttefirmaer der har møbelhunde.

Flytr - Flytr
15/02/2019 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...