fbpx

Vi bliver boende længere tid samme sted før vi flytter

Vi danskere blive boende længere tid samme sted før vi flytter, end vi har gjort tidligere. Specielt i København og omegn bliver vi boende længere end tidligere.

Hvor længe bliver vi boende før vi flytter?

I en opgørelse fra Danmarks Statistik fremgår det at vi danskere i 2015 boede længere tid samme sted før vi flytter, end vi har gjort tidligere. Parcel- og stuehuse der blev fraflyttet og efterladt tomme i 2015 havde i gennemsnit været beboet af samme familie i ca 14 år mod kun 12,3 år i 2009. Gennemsnitstiden for hvor længe man bor i parcel- og stuehuse er siden 2009 (med undtagelse af året 2012), steget med 1,7 år. Tallene for række-, kæde- og dobbelthuse ser lidt anderledes ud. Der har udviklingen været stigende fra 5,9 år i 2009 til 6,8 år i 2015. For etageboliger har udviklingen været stabil siden 2009 og er kun steget fra 4,5 til 4,6.

I København og omegn bliver man boende længst før man flytter

Parcel- og stuehuse, der i 2015 blev fraflyttet og efterladt tomme, havde i gennemsnit været beboet længst i Københavns omegn og kortest i Vest- og Sydsjælland.

  • Københavns Omegn: 19,6 år
  • København: 17,8 år
  • Østsjælland: 16,5
  • Vest- og Sydsjælland: 12 år

Færre flytninger fra række-, kæde- og dobbelthuse

Række-, kæde- og dobbelthuse har været beboet længst i landsdelene Københavns omegn (13,1 år) og byen København (11,9 år) og kortest i Vestjylland med 5,0 år. Etageboliger havde i gennemsnit været beboet længst i landsdelene Københavns omegn (6,7 år), byen København (6,0 år) og Nordsjælland (5,7 år) og kortest på Bornholm med 3,3 år.

Des flere værelser, des længere beboelsestid

Parcel- og stuehuse, række-, kæde og dobbelthuse samt etageboliger, der i 2015 blev fraflyttet og efterladt tomme havde i gennemsnit været beboet længere, jo flere værelser boligen havde. Parcel-/stuehuse med 1 værelse havde i gennemsnit været beboet i 4,3 år stigende til 15,5 år for parcel-/stuehuse med 7 værelser. For række-, kæde og dobbelthuse steg den tilsvarende fra 2,4 år til 12,5 år og for etageboliger fra 2,7 år til 7,5 år.

Læs mere om danslernes flyttevaner og flyttestatistik på Danmarks Statistik.

Flytr - Flytr
16/11/2017 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...