fbpx
Skal man flytte selv eller bestille et flyttefirma?

Skal man flytte selv eller bestille et flyttefirma?

Der er flere forskellige måder at flytte på. Man kan enten vælge at håndtere flytningen selv eller man kan vælge at hyre et flyttefirma. Her kan du læse mere om de forskellige fordele og ulemper der kan være ved de forskellige måder at flytte på.

Flytning med professionel flyttefirma

Uanset måden der flyttes på skal man som kunde være indstillet på at betalingen skal ske kontant og med det samme at flytningen er udført. Det kan være en god idé at vælge et flyttefirma, der er medlem af Dansk Møbeltransport Forening og er Flytr Valideret – da dette sikre at flyttefirmaet er hvem de udgiver sig for samt at flyttefirmaet er forsikret og at flyttefirmaet har en høj standard.

Der er flere måder man kan flytte på og de mest gængse flytteløsninger er:

1. Totalflytning – flyttefirmaet står for det hele

En såkaldt totalflytning er den nemmeste og også dyreste måde at flytte på. Her står et flyttefirma for alt. Firmaet leverer alle materialer, der skal bruges til flytningen, emballerer og pakker indboet og står for selve flytningen. Er det nødvendigt, kan flyttefirmaet også afmontere fx lamper, tv og hvidevarer og montere dem igen i den nye bolig. Nogle flyttefirmaer kan også hyres til at gøre rent, male og tapetsere boligen.

2. Det mest almindelige flytning – man pakker selv

Ved den mest almindelige flytning leverer flyttefirmaerne kasserne, står for selve flytningen (transporten) og henter flyttekasserne igen efter flytningen. Man skal selv stå for at pakke bohavet mv. ned og pakke det ud igen.

3. Delvis flytte-selv – flyttemændene tager de store og tunge ting

Vælger man den billigste måde at flytte på med professionel hjælp: “delvis flytte-selv” – står man selv for anskaffelse af flyttekasser, nedpakning osv. Den professionelle hjælp består i at flyttemænd bærer de store og tunge ting ud og står for transporten. De mindre ting skal man selv flytte. Denne form for flytning afregnes som regel efter timebetaling og antal kørte kilometer.

Hvis du selv står for nedpakningen, skal du sørge for at benyttte godkendte flyttekasser have styr på din forsirking inden du går i gang med at flytte.
Læs mere om flytning og forsikring.

Flyttekasser – brug altid rigtige flyttekasser

Pakker man som kunde selv flyttekasserne før flytningen og lader flyttefolk om transporten, skal man som kunde være opmærksom på at det er kundens eget ansvar at tingene er pakket forsvarligt ned og eks. ikke falder ud gennem bunden på flyttekasserne fordi man har overfyldt flyttekassen. Derudover dækker flyttefirmaets forsikring ej heller hvis ting man som kunde selv har pakket ned i kasser, bliver skadet under transporten.

Går noget i stykker på grund af mangelfuld indpakning, er det kundens egen forsikring der skal dække evt. skader og altså ikke flyttefirmaets forsikring – medmindre flyttefolkene eks. taber en flyttekasse. Vær desuden opmærksom på at flyttekasser er designet til at kunne klare tung ting og at almindelige papkasser fra eks. supermarkedet ikke er stærke nok til at klare tunge ting. Man kan som kunde også risikere at flyttefolk ikke vil tage den type papkasser med. Bemærk også at flyttekasser fra eks. byggemarkeder som regel heller ikke er stærke nok til flytning. En rigtig flyttekasse designet til flytning og består at af flere lag tyk pap der kan klare store belastninger.

Det er helt forventeligt at professionelle flyttefolk kun acceptere at flytte lukkede standard-flyttekasser med bæregreb. En flytning kan tage længere tid og indebærer risiko for skader på bohavet hvis det ikke er pakket forsvarligt. Vil man som kunde selv skaffe flyttekasserne, bør man derfor spørge det flyttefirma man vælger, om der stilles særlige krav til flyttekasserne.

Flytning af tunge ting som eks. klaver-/flygel og pengeskabe mv.

Skal man have flyttet store og tunge ting med en vægt over 250 kg, som eks. et klaver, et flygel eller et pengeskab, skal man som kunde lave en særlig aftale med flyttefirmaet. Derudover skal man være opmærksom på, at kostbare genstande som eks. malerier skal pakkes- og emballeres særligt omhyggeligt. Man skal derfor lave en speciel aftale med flyttefirmaer der er vant til den slags transporter og man kan kan eventuelt forsikre kostbart indbo særskilt. Bemærk ligeledes at flyttefirmaer ej heller transportere farligt gods som eks. større mængder kemikalier uden en forudgående aftale. Se liste med flyttefirmaer der transportere skrøbeligt gods.

Flytning til udlandet – herunder sverige

Skal man flytte til udlandet er det en god idé at sikre sig at flyttefirmaet tager sig af alle tolddokumenter. Ellers kan man risikere at stå med uventede ekstra udgifter til fortoldning og eventuel speditør mv. Desuden er det særligt vigtigt at være ude i god tid – også fordi der kan spares penge, hvis flyttefirmaet kan arrangere transport af flere kunders flyttegods samtidig.

Flyttegods der skal transporteres langt bliver som regel pakket i stålcontainere. Ved mindre mængder af bohave laver nogle flyttefirmaer specielle forsendelseskasser i træ. Ved flytning til udlandet er det en god idé at man som kunde undersøger hvordan bohavet bliver udleveret i bestemmelseslandet.

Ved flytning over landegrænser er der som regel flere flyttefirmaer involveret. Er det danske flyttefirma medlem af en international flyttebranche-organisation som eks. FIDI, er det lokale flyttemænd i bestemmelseslandet der håndtere den sidste del af flytningen. I visse tilfælde følger der danske flyttemænd med hele vejen. Bemærk at med mindre andet er aftalt skal betalingen falde før enten på – eller aflæsning af flyttegodset.

Flytter man til Sverige er det en god idé at læse Øresunddirekts guider med nyttige informationer om at finde bolig, daginstitution, læge osv. i Sverige. Skulle der opstå problemer ved en flytning fra eller til udlandet – man man få hjælp hos Forbruger Europa. Læs mere på forbrugereuropa.dk.

Flyt selv – Flytning hvor man selv står for alting

Vælger man selv at stå for hele flytningen – står man selv for alting – bogstaveligt talt. Det vil sige at man udover at skulle håndtere nedpakning, også selv skal stå for eks. transport, forsikring og risiko.

Vælger man at flytte selv uden hjælp fra professionelle flyttefolk, bærer man udover arbejdet også selv ansvaret for alt bohavet. At flytte selv vil typisk indebære at man skal leje en bil til formålet, og i den forbindelse skal man være opmærksom på, hvor stor en bil kørekortet giver tilladelse til at køre. Vær også opmærksom på, om der er weekendtillæg for leje af bilen, om bilen er kaskoforsikret, og hvor stor selvrisikoen er. Det er en fordel, hvis der indgår hjælp ved eventuelt færdselsuheld

Flytr - Flytr
20/08/2018 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...