fbpx

Sådan klager man over en flytning

Det er desvære ikke altid at en flytning går som man havde håbet eller forventet. Man er lige kommet på plads i sn nye bolig og – pludselig ser man er der er kommet en ridse i gulvet eller ting mangler i flyttekassen. Hvad gør man? Her en liste med praktiske råd til hvordan man forholder sig det at skulle klage og indhente erstatning når flyttefirmaer beskadiger møbler og gods mv. under flytning.

Klag hurtigst muligt til flyttefirmaet

Om hvorvidt du opdager at der opstår en skade mens flytningen er igang eller du først opdager det efter at flyttefolkene er kørt – skal klage hurtigst muligt til flyttefirmaet. Klagen skal være skriftligt, så du kan bevise, at du har klaget.
Hvis du ikke hurtigst muligt får klaget til flyttefirmaet – kan det være svært at bevise, at skaden er sket under flytningen.

Flytttemanden skal ikke selv udbedre skaden

Drejer det sig om eks. om beskadigelse af et møbel, skal flyttefirmaet give dig økonomisk erstatning. Du skal altså ikke acceptere hvis flyttefirmaet selv forsøger at udbedre skaden på møblet. En forsinkelse ved flytningen udløser normal vis ikke en erstatning, medmindre at du lider et tab. Det kan eks. være, hvis det bliver nødvendigt at får flyttegodset opmagasinere flyttegodset.

Hvis der er flere flyttefirmaer involveret i flytningen, er det dét flyttefirma du har indgået flytteaftalen med, du skal rejse kravet over for.

Flytning – klagemuligheder

Er du utilfreds med prisen på flytningen, flytningens udførelse, opmagasineringen, beskadiget bohave og lignende, og kan du ikke komme igennem med dine krav over for flyttefirmaet, kan du klage til Center for Klageløsning. Det er vigtigt, at du reagerer med det samme, når du har opdaget eventuelle mangler ved flytningen eller opmagasineringen.

Er flyttefirmaet medlem af Dansk Møbeltransport Forening (DMF), kan du kontakte foreningen. Er der problemer med din egen forsikring i forbindelse med flytningen, er det Ankenævnet for Forsikring, du skal kontakte på ankeforsikring.dk.

Hvis du vil undgå problemer med fremtidge flytninger, anbefaler vi at du vælger et flyttefirma der er Flytr valideret.

Flytr - Flytr
22/05/2018 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...