fbpx
Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. Læs med her hvor vi kigger på hvor mange penge vi bruger – og på hvad.

Hvor mange penge bruger danskerne på at flytte?

Hvor mange penge vi danskere helt præcist bruger hvert år på at flytte, er svært at svare på. Men ud fra studier og analyser tegner der sig et billede af at det drejer sig om ganske mange penge. Faktisk bruger vi danskere op mod hele 33 milliarder kr. om året i forbindelse med at vi flytter.

Når man flytter følger der forskellige traditionelle udgifter med, til eks. flyttefirma og indpakning. Men vi Danskere benytter os ligeledes i stigende grad af vores flytning til at gøre andre indkøb end blot flyttekasser, bobleplast mv. Faktisk bruger vi Danskere 33 milliarder kr. om året i forbindelse med flytning.

Hvad koster en flytning?

En flytning koster i Danmark mellem 50.000 og 100.000 kr. Dette er foruden udgifter som eks. køb af bolig, depositum for lejebolig osv. Grunden til at et flytning koster op til 100.000 kr. skal blandt andet findes i at vi danskere i forbindelse med vores flytning ligeledes køber inventar og serviceydelser i stor stil.

Faktisk køber vi danskere hvert år, i forbindelse med vores flytinger blandt andet (ikke begrænset til):

  • 421.369 lamper
  • 331.716 gardiner
  • 44.826 køkkener
  • 147.840 forsikringer

Foruden indkøb af inventar og serviceydelser, skal der måske også bruges penge til at betale depositum eller renovere den nye bolig eller måske købe nye møbler til det nye hjem.

Hvor mange danskere flytter om året?

Vi danskere flytter mere end nogensinde før. I 2008 blev der registreret ca. 813.000 flytninger i Danmark. Dette tal var i 2017 steget til 896.00, hvilket, i følge Danmarks Statistik, er det højeste antal nogensinde. Det betyder at vi danskere er et af de mest flyttende folkefærd i Europa, dog overgået af svenskerne, der indtager førstepladsen.

Hvor mange gange flytter en dansker i løbet sit liv?

En dansker flytter i gennemsnittet 6 gange i løbet af sit liv – og ofte sker disse flytninger i forbindelse med større ændringer i vores livssituation. Dette er kunne eks, være når man flytter hjemme fra første gang, flytter på kollegie eller flytter sammen med sin kæreste osv.

Hvis man flytter 6 gange i løbet af livet og en flytning i gennemsnit koster imellem 50.000 kr. og 100.000 kr. – kan det løbe op i et anseelig beløb man bruger på flytninger i løbet af livet.

Flytr - Flytr
25/11/2018 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...