fbpx
Hvilke forsikringer bør man have når man skal flytte?

Hvilke forsikringer bør man have når man skal flytte?

Det er vigtigt at have styr på sine forsikringer når man skal flytte – det kan blive en dyr og ubehagelig oplevelse ikke at være dækket af sin forsikring.. Når man skal flytte er der primært to typer forsikring du bør have styr på, indboforsikring og husforsikring.

Hvilke forsikringer man bør have når man skal flytte, kommer an på boligtypen

Lejer du eller bor i fremleje? Hvis du lejer dit hus eller lejlighed, skal du blot sikre dig, at du har en dækkende indboforsikring. Ansvaret for at sikre den lejlighed eller hus, du bor i, ligger på ejeren af ejendommen, ikke på dem, der lejer eller fremlejer det. Hvis du selv ejer din bolig, er det anderledes. Har du købt hus, skal du huske også at have en husforsikring, mens bygningen ved ejerlejligheder og andel dækkes af ejer- eller andelsforeningen. Tjek derfor, hvordan foreningen er forsikret, inden du køber.

Husk at flytte din forsikring med når du flytter

Når du flytter, er der en million ting, du skal holde styr på. Men husk også at flytte indboforsikringen – det er nøglen til en sikker start i det nye hjem. Hver aften er der tusindvis af boligejere, der lægger hovedet på puden, uden at have tegnet en indboforsikring. Det betyder, at de ingen dækning har, hvis uheldet skulle være ude, og de mister deres ejendele ved fx tyveri eller brand. Et fællestræk for mange er, at de enten har en forkert dækning eller ingen dækning, efter de er flyttet. Specielt unge mennesker der flytter hjemmefra for første gang, glemmer at få en indboforsikring, der passer til deres nye hjem. Andre forsikringer kan også være påvirket af adresse-skiftet.

Sådan sikrer man at ens ejendele dækkes, når man flytter

Hvis man allerede har en indboforsikring hos os og skal flytte, behøver du ikke anmelde den nye adresse til os. Vi får automatisk oplyst din nye adresse, når den registreres i Folkeregisteret. Dog er det en god ide at kontakte os i forbindelse med flytningen, da der er flere ting, der kan påvirke prisen og dit dækningsbehov.

Hvad kan påvirke ens indboforsikring ved flytning?

  • Størrelsen på det nye hjem – er det et større eller mindre sted ift. den tidligere bopæl
  • Flytter hele familien med eller er der andre ændringer i antal mennesker på den nye bopæl? Hvis børnene eks. flytter hjemmefra, er det også en god ide at sikre, at de er dækket af deres egen indboforsikring i deres nye hjem.
  • Flytter man sammen med sin kæreste eller en ven, der også har en indboforsikring, er det en god ide at snakke om, hvem af jer der skal beholde forsikringen, og hvordan den samlede indboforsikring skal dække alle jeres ting i hjemmet.

Hvordan er man dækket af sin forsikring på flyttedagen?

At flytte indebærer en temmelig stor forandring – man får nyt hjem, nye naboer og skal måske lære et nyt helt område eller en ny by at kende. Der kan være mange bekymringer og ting at huske.Sørg for at sætte dig ind i, hvordan dine ting er forsikret under flytningen. Er det fx din indboforsikring, der dækker, hvis flyttemændene ødelægger noget?

Sådan dækker de fleste forsikringer under flytning

I forbindelse med flytningen vil din indboforsikring dække både det nye og det gamle hjem i 3 måned fra flyttedatoen. Hvis du efter denne periode stadig har to hjem, skal du have en udvidet indboforsikring, eller en forsikring for hver enkelt af de to adresser. Man hos visse forsikringsselskaber tegne en forsikring der automatisk inkludere flytte-dækning som en del af indboforsikringen. Det betyder at selvom noget skulle gå i stykker under private transport mellem det gamle og nye hjem, dækker forsikringsselskabet skaderne.

Sådan dækker flyttefirmaet under flytningen

Det er som udgansgpunkt flyttefirmaets forsikring der skal dække hvis noget går i stykker under flytningen. Det er dog ikke alle flyttefirmaer der reelt sikrer deres kunder på denne måde – så kontroller om din flyttemand er forsikret.

Inden du går igang med at flytte bør du tage en snak med dit forsikringsselskab og få klare retningslinjer for hvordan og hvorvidt du som kunde der dækket af din forsikring under flytning.

Læs mere om hvordan du får styr på din forsikring og flytteforsikring når du skal flytte.

Flytr - Flytr
07/08/2016 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...