Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan flyttefirmaet udregner prisen for en flytning, hvad du skal være opmærksom på når du bestiller tilbud fra flyttefirmaerne samt hvilke andre typer udgifter man skal påregne ud over selv flytningen.

Hvad koster det at flytte?

Prisen på en flytning kan variere meget, afhængigt af hvilken type flytning man skal have foretaget, samt hvilket flyttefirma der vælges og hvilket ekstraydelser der er behov for. Så hvordan regner flyttefirmaet prisen ud på en flytning og er der noget man som kunde kan gøre for at få den bedste pris og samtidig være sikkert og trygt dækket ind? Læs med her, hvor vi hjælper dig med at få et overblik over hvordan man regner ud hvad det koster at flytte. Vi kommer også med nogle tips til hvad man selv kan gøre for at få det rette flyttetilbud – og samtidigt være dækket godt ind forsikringsmæssigt, hvis uheldet er ude og flyttegodset får skader.

Få et overblik over opgaven

Tænker man at benytte et flyttefirma til at håndtere flytningen, bør man prøve at få en klar ide om opgavens omfang før man begynder at indhente tilbud fra flyttefirmaerne. Dette indebærer hvor tæt møbleret man har indrettet sin bolig, hvor mange flyttekasser man skal bruge samt om hvorvidt der er elevator i bygningen mv. Hvis man indhenter et flyttetilbud på flytning fra et flyttefirma, kan man få god indikator på hvad det koster at flytte. Men for at flyttefirmaet kan give en præcis og bindende pris på flytningen, kræver det at flyttefirmaet kommer på besøg og syner flytteopgaven.

Et flyttefirma beregner som regel prisen på flytning ud fra forskellige kriterier. Dette er eks. hvilke udstyr- og bemanding der er brug for, hvor lang tid flytningen forventes at tage samt hvilken distance der skal flyttes over. Der kan så ydermere tilføjes andre faktorer som eks. tilgængeligheden på den bolig der fraflyttes eller tilflyttes. Dvs. om hvorvodt det er nemt at komme ind og ud af boligen eller op og ned ad trapperne med flyttegodset mv.

Hvordan regner man prisen ud på en flytning?

Prisen på flytningen er oftest en sammensætning af overstående fordelt ud på en timerate. Tiden starter når flyttefirmaet ankommer på startadressen (adressen der fraflyttes) og slutter når flyttebilen er tom på tilflytningsdestination og alt flyttegods er på plads. Der tillægges tid til udkørsel og hjemkørsel for flyttefirmaet – og des længere væk fra opgaven, flyttefirmaet har hjemmeadresse, des længere tid tillægges der tilsvarende til ud- og hjemkørsel. De fleste flyttefirmaer har en minimumssats på 2-3 timer

Hvilke ekstraudgifter kan der følge med når man skal flytte?

En standard flytning indebærer som regel at flyttefolkene hjælper med at bære flyttegodset ud i flyttebilen – køre det til destinationen – og bære det ind i den nye bolig. Nogen kan selv klare alt det praktiske der går forud for flyttetransporten – som eks. nedtagning af lamper og hylder mv. mens andre helt ønsker at lade flyttefolkene håndtere nedtagningen (handyman) samt afmontering af møbler mv. (eks. benene på et spisebord). Ønsker man eks. at gøre brug af en flytteforsikring (link) kan det være et krav fra flyttefirmaet og forsikringsselskabets side af det er flyttefolkene der nedtager og nedpakker det indbo der skal være dækket af flytteforsikringen.Har man eks. et klaver der skal flyttes ned 5.sal i et etagebyggeri kan prisen hurtigt løbe op alt afhængigt af vægt, håndterbarhed samt flyttemæssig tilgængelighed – da dette eks. kræver ekstra flyttepersonel samt specialudstyr til tungløft.

Få et samlet overblik over prisen på flytning – med et flyttetilbud

Da behovene for en flytning som regel variere meget fra flytning til flytning, kan priser på flytninger ikke altid sammenlignes direkte. En god måde til at få en samlet pris for hele flytteopgaven er at bestille et flyttetilbud, hvor alle overstående faktorer indberegnes i tilbudene fra flyttefirmaerne. Når man bestiller et flyttetilbud, kommer flyttefirmaet ud og besigtiger flytteopgaven samt kommer med god råde til hvad man som kunde selv kan gøre for at få en så nem og risikofri flytnig som muligt.

Flytr - Flytr
15/10/2018 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...