fbpx
Få helt styr på din forsikring når du flytter

Få helt styr på din forsikring når du flytter

Det kan blive dyrt ikke have styr på sin forsikring i forbindelse med flytning. Når man skal flytte er ekstra vigtigt at have helt styr på sine forsikringsforhold så man er dækket ind hvis dele af indbo bliver skadet eller forsvinder undervejs.

I forbindelse med flytning er det ekstra vigtigt, at man har styr på sin forsikring. Har man ikke styr på sine forsikringsforhold kan det det blive dyrt, hvis dele af indbo bliver skadet eller forsvinder i forbindelse med flytningen.

Skal man benytte et flyttefirma?

Når man skal flytte man man vælge at hyre et flyttefirma til at blandt andet at flytte sit indbo. Det foregår som oftest således at man låner, lejer eller køber et antal flyttekasser og selv står for at nedpakning. Derefter ankommer flyttefirmaet og bærer flyttelæsset til flyttebilen og transportere det til den nye adresse.

Hvor og hvornår opstod skaden?

Der opstår oftest problemer hvis indboet tager skade undervejs. Eks. kan flyttefolkene komme til at ridse et møbel på vej op ad trappen, laver ridset i gulvet eller ryste flyttegodset mere end det kan tåle under transport mv. Som udgangspunkt er flyttefirmaet og dets flyttemænd ansvarlig for denne type af skader da de de bliver betalt for at udføre et stykke professionelt arbejde. Hvis flytteopgaven ikke udføres tilfredsstillende, er det firmaet der er ansvarlig, og du kan dermed kræve at de erstatter evt. ødelagt flyttegods eller indbo mv.

Det kan det være vanskeligt at afgøre om hvorvidt spisebordet allerede havde en ridse i overfladen inden flyttefolkene flyttede det ud i flyttebilen eller om ridsen er opstået under under transport, eller om invetaret er blevet ødelagt fordi flyttefolkene er snublet over skjulte rør og kabler og har tabt flyttekasserne mv. Derfor kan man med fordel tage billeder af synlige overflader på sit indbo før det flyttes. Er man af den opfattelse at evt. skader er flyttefirmaets ansvar, skal man således også klage til dem.

Har man særligt skrøbeligt indbo

Har man særligt kostbart indbo såsom antikviteter, porcelæn, malerier eller antikke møbler mv. er det en rigtig god idé at gøre flyttefirmaet opmærksom på dette inden flytningen – og dette skriftligt. Det er vigtigt at der på et senere tidspunkt ikke kan rejses tvivl om hvorvidt flyttefirmaet er blevet korrekt informeret. Der kan til tider være behov for at visse dele af flyttelæsset kræve at der tegnes en særlig tillægsforsikring såleds at man har fuld forsikringsdækning. Dette kan flyttefirmaet i mange tilfælde være behjælpelig med, samt indberegne i evt. flyttetilbud.

De fleste etablerede flyttefirmaer har en ansvarsforsikring der dækker opståede skader under flytningen – men dette er ikke et lovkrav. Det ses desværre ofte at kunder komme i klemme, fordi man har valgt et billigt flyttefirma der ikke havde en gyldig forsikring – så husk at undersøge om hvorvidt flyttefirmaet har forsikringsforholdene i orden inden du bestiller. Selvom om flyttefirmaet er juridisk er forpligtet til at dække opståede skader, kan det være svært at inddrive erstatningen hvis flyttefirmaet ikke har orden i sine forsikringsforhold.

Når man vælger et flyttefirma der er Flytr valideret, er man sikret at flyttefirmaet har styr på sine forsikringsforhold samt har et godt renome.

Hvordan forsikrer man opmagasineret indbo?

I forbindelse med flytning kan der til tider være et tidsmæssigt hul mellem fraflytning og indflytningen hvor man har behov for at opbevare alle eller nogle af sine ting et andet sted. Det kan enten være hos familie-/venner eller hos et professionelt opmagasineringsfirma. De fleste etablerede flyttefirmaer kan ligeldes stå for at arrangere opbevaring.

Se liste med opmagasinerings-virksomheder der er godkendt.

Hold forsikringsselskabet orienteret

Skal ens flyttegods/indbo opbevares andre steder end hvor man er tilmeldt folkeregistret, skal ens forsikringsselskab altid orienteres om dette på forhånd. Eller risikere man, at man ikke opretholder sin fulde dækning i tilfælde af skader eller ves tyveri. Det skyldes, at der i forsikringsmæssig henseende sker en såkaldt risikoændring. Man skal ligeledes være opmærksom på at nogle forsikringsselskaber ikke dækker tyveri af smykker, guld og sølv samt penge fra lagerhoteller, opbevaringsmagasin mv.

Som oftest dækker ens forsikring også hvis man opmagasinerer sine ting i et opbevaringsmagasin, container, lagerhotel eller lign. Disse skal blot være godkendt af dit forsikringsselskab. Dine ejendele er forsikret i op til 12 måneder, når du har dem opmagasineret – det er dog meget vigtigt at man orientere sit forsikringsselskabet om hvor ens ting er sikre sig, og at forsikringsselskabet har godkendt dette sted, hvor ejendelene opmagasineres.

Opmagasinerer man det hele eller dele af sit indbo hos familie og venner, dækker ens egen indboforsikring på samme vilkår som hvis de pågældende ting stod hjemme i dit hjem. Det gælder dog kun under den forudsætning, at du har givet forsikringsselskabet besked om, hvad der står hvor. Ligeledes vil der være en tidsmæssig begrænsning på, hvor længe indboforsikringen dækker dine møbler og/eller flyttekassers indhold, når de står på flere adresser end der, hvor du er tilmeldt Folkeregistret.

De fleste indboforsikringer dækker at ens indbo kan befinde sig på 2 forskellige adresser i op til 3 måneder. Det er det tidsrum forsikringsselskaberne uden videre accepterer at man kan bruge til adresseskift samt at få samlet alt sit indbo på den nye adresse

Husk altid at undersøge de konkrete betingelser hos dit forsikringsselskab – inden du påbegynder sin flytning.

Hvad gør man hvis ejendele forsvinder under flytning?

Forsvinder én eller flere flyttekasser undervejs eller bliver indholdet beskadiget, mens det er i flyttefirmaets varetægt, kan der opstå et bevismæssigt udfordring. Har man selv pakket sit indbo ned, skal man være i stand til at dokumentere/redegøre for indholdet i de forsvundne flyttekasser. Dette kan være vanskeligt hvis andre ikke har set hvad man har pakket ned i hvilke flyttekasser, eller i hvilken tilstand tingene var da de blev pakket.

Hvis man noterer alt ned der pakkes på en liste og mærker kasserne med eksempelvis et nummer – står man bedre rustet til at dokumentere eventuelt tab over for forsikringsselakbet og den ansvarlige flytteforretning. Man kan supplerende tage et foto af flyttekassens indhold inden denne lukkes. Dette kan være behjælpeligt ved evt. behov for at rekonstruere flyttekassens indhold,

Selvom flyttefirmaet har været udsat for et tyveri fra flyttebilen, der måske stod parkeret uden opsyn, mens flyttefolkene spiste frokost, skal du selv være i stand til at dokumentere overfor forsikringsselskabet, hvad der er blevet stjålet.

Vil man være sikker på at kunne gøre flyttefirmaet ansvarligt for en hvilken som helst opstået skade eller et eventuelt tyveri fra flyttelæsset, er det en god idé at lade flyttefirmaets egne folk stå for nedpakningen og sørge for, at de udarbejder lister over hver enkelt flyttekasses indhold. Hvis der så kun kommer 15 ud af 17 flyttekasser frem, vil indholdet af de manglende flyttekasser præcist fremgå af flyttefirmaets egne lister. Bemærk at det koster ekstra at få denne service med – men at det kan være en rigtig god investering. Ønsker man at flyttefirmaet står for nedpakningen, skal man informere dem om dette og få dem til at beregne pris og inkludere dette i deres tilbud.

Dækker forsikringen under transport?

Når man betaler et flyttefirma for flytte sine ting er det flyttefirmaet og deres forsikring der dækker. Husk igen at det er kundens ansvar at redegøre for alt indbo og hårde hvidevarer mv. der skal forsikres under flytning – så den korrekt forsikring kan tegnes. Det er ikke en god oplevelse at finde ud af at man ikke er korrekt dækket af sin forsikring hvis der opstår en pludselig skade.

Ønsker man selv at flytte dine ting ved hjælp af en lånt eller lejet lastbil, varebil eller trailer, dækker ens forsikring med de forbehold, der måtte være. Det kan eks. være, at alt skal være låst og der skal være tegn på voldeligt opbrud.

Vælger man at leje en bil til flytningen, skal du være ekstra opmærksom på bilens forsikringsforhold. Eksempelvis skal du sikre dig, at bilen er kaskoforsikret. Hvis der er selvrisiko på bilen, er det ligeledes vigtigt at afklare størrelsen og vilkårene. Sker der et uheld, er det rart at kunne tilkalde assistance uden at blive ruineret, og det kan du evt. sikre dig ved hjælp af en tillægsforsikring.

Har man et ansvar når man hjælper andre med at flytte?

Hjælper man friviligt andre med at flytte, har man ikke noget juridisk ansvar for at erstatte noget som er gået i stykker under flytningen.
Vælger man af økonomiske årsager selv at flytte sine ting med hjælp fra venner og familie – skal man være opmærksom på at det kan blive dyrt hvis en af vennerne snubler over kanstenen på vej ud i flyttebilen med Ming-vasen eller fladskærmen – eller hvis noget går i stykker under en hård opbremsning med flyttebilen.

Når man modtager hjælp fra andre mennesker, løber man en risiko – det skal man acceptere. Er en af vennerne årsag til en skade på flyttegods, har vedkommende kke noget juridisk erstatningsansvar. Vedkommendes personlige ansvarsforsikring dækker ej heller evt. skader på indbo – det tab skal man selv bære. Frivillige hjælpere i denne sammenhæng er som udgangspunkt ansvarsfri.

Har man indbo for over en vis værdi – anbefales det at man benytter et professionelt flyttefirma der har erfaring med flytning og opbevaring samt styr på sine forsikringsmæssige forhold.

Bestil et flyttetilbud og slip for besværet

I overstående artikel er vi kun kommet ind på et fårtal af ting der spiller ind i forbindelse med flytning og forsikring. Har man ikke 100% styr på sin forsikring og hvordan man skal gå til sin flytning ud fra et forsikringmæssigt perspektiv, anbefaler vi at man kontakter sit forsikringsfirma og får afdækket sine forsikringmsæssige forhold. På Flytr anbefaler vi at man benytter et flyttefirma der er valideret af Flytr, således at man som kunde er sikret at flyttefirmaet har en gyldig forsikring samt et højt serviceniveau. Ved at benytte Flytr’s flyttetilbud service, får man som kunde en fast pris fra flyttefirmaer der dækker hele flytteopgaven – samt en garanti for at flyttefirmaet har styr på sine forsikringer.

Bemærk at der findes andre regler hvis man flytter til udlandet – disse er ikke omfattet i denne artikel.

Flytr - Flytr
26/04/2018 af
Gratis flyttetilbud på flytning i hele Danmark

Nemt og bekvemt

Få gratis flyttetilbud fra alle de bedste flyttefirmaer i Danmark.

Nemt & trygt

Alle flyttefimaer på flytr.dk er kvalitets- og forsikringsgodkendte.

Seneste Artikler

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter
Artikler & Guides

Så mange penge bruger vi danskere om året når vi flytter

Vi danskere flytter mere end vi historisk set har gjort før og vi bruger ligeledes flere penge på andet end flyttefirma og flyttekasser. ...
Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?
Artikler & Guides

Hvordan flytter man fra Danmark til Grønland og hvad er værd at vide?

Der rejser sig mange spørgsmål når tankerne falder på at flytte fra Danmark til Grønland. Har man brug for pas, bruger man NemID, ...
Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?
Artikler & Guides

Hvad koster det at flytte og hvordan regner man det ud?

Hvad koster det at flytte? – er et godt spørgsmål og svaret er ikke nødvendigvis simpelt. Læs med her hvor vi gennemgår hvordan ...